Indak zonnepanelen

29 februari 2016

Gebouwintegratie van zonne-energie = BIPV = Building Integrated Photovolataics

Integratie van zonne-energie bij schuine daken kan op diverse manieren worden toegepast. In het ‘Handboek BIPV’ dat je gratis als e-boek kunt downloaden, worden de volgende 6 categorieën besproken:

- Indak montagesystemen
- Voldak montagesystemen
- Grote solar dakpannen
- Kleine solar dakpannen
- Solar glas
- Flexibele laminaten

In deze blog geef ik een toelichting op de indak systemen (categorie 1). Dit zijn systemen waarbij een gedeelte van het dak wordt voorzien van zonnepanelen (pv) of zonnecollectoren (thermisch). Het systeem wordt rondom afgewerkt met dakpannen.

De indak systemen zijn te verdelen in subcategorieën. In het ‘Handboek BIPV’ dat je gratis als e-boek op deze website kunt downloaden, wordt hier uitgebreid bij stilgestaan. De categorieën zijn:

- Indak systemen met kunststof frames
- Indak systemen met aluminium profielen
- Indak systemen met onderplaten of een onderdak

In onderstaande video leg ik uit hoe de verschillende indak systemen zijn opgebouwd en geef ik per subcategorie diverse voorbeelden (niet limitatief).

Ik ben benieuwd wat jij van deze indak systemen vindt.

Laat je reactie achter in het commentaarveld onderaan deze pagina en ontvang GRATIS de video die ik gemaakt heb over voldak systemen (categorie 2: zonder dakpannen)!

Bekijk dus snel deze VIDEO voor meer informatie en REAGEER!

REAGEER

EN……..WAT VIND JIJ VAN DEZE INDAK SYSTEMEN EN WAT ZIJN VOLGENS JOU DE BELANGRIJKSTE VOOR- EN NADELEN TEN OPZICHTE VAN DE TRADITIONELE OPDAK MONTAGE?

Plaats je reactie in het commentaarveld hieronder en ontvang de gratis VIDEO over voldak systemen!

NB
Indien je geen account hebt om je aan te melden, klik dan op 'Naam' en vink daarna het vakje aan met de tekst: "I'd rather post as a guest".

Reageren? Leuk!