Solar glas

2 juni 2016

Gebouwintegratie van zonne-energie = BIPV = Building Integrated Photovolataics

Integratie van zonne-energie bij schuine daken kan op diverse manieren worden toegepast. In het ‘Handboek BIPV’ dat je gratis als e-boek kunt downloaden, worden de volgende 6 categorieën besproken:

- Indak montagesystemen
- Voldak montagesystemen
- Grote solar dakpannen
- Kleine solar dakpannen
- Solar glas
- Flexibele laminaten

In deze blog geef ik een toelichting op de mogelijkheden van glas met zonnecellen (categorie 5: solar glas).

Solar glas voor daken is onder te verdelen in:

- 'Enkel' glas
- 'Dubbel' glas (isolatieglas)

In onderstaande video geef ik per subcategorie een toelichting en laat ik een aantal voorbeelden zien (niet limitatief).

Ik ben benieuwd wat jij van deze mogelijkheden van glas met pv cellen vindt. Zou jij solar glas toe willen passen? Waarom wel of waarom juist niet?

Laat je reactie achter in het commentaarveld onderaan deze pagina en ontvang GRATIS de uitgebreide versie van deze video over Solar glas. Daarin besteed ik onder meer aandacht aan 2 mogelijke draagconstructies (hout en aluminium) en sta ik stil bij een aantal technische begrippen zoals de ZTA-, LTA- en de U-waarde. Ook geef ik een indicatie van het prijsniveau op dit moment.

Bekijk dus snel deze VIDEO voor meer informatie en REAGEER!

REAGEER

EN……..WAT VIND JIJ VAN DE MOGELIJKHEDEN VAN SOLAR GLAS? ZOU JIJ SOLAR GLAS TOE WILLEN PASSEN? WAAROM WEL OF WAAROM JUIST NIET?

Plaats je reactie in het commentaarveld hieronder en ontvang GRATIS de uitgebreide VIDEO met nog meer informatie!

NB
Indien je geen account hebt om je aan te melden, klik dan op 'Naam' en vink daarna het vakje aan met de tekst: "I'd rather post as a guest".

Reageren? Leuk!